We trappen ons programma af op 5 september 2019 op een unieke locatie in Nederland. De locatie en het programma houden we nog even geheim! Tijdens deze dag introduceren we de uitdagingen omtrent de drie thema’s en ontmoet jij de andere 70 Energieboot-deelnemers die dit jaar meevaren.

Van donderdag 26 september tot en met zondag 29 september 2019 zal jij op de Energieboot stappen. We vertrekken op donderdagochtend vroeg en je zult een plek krijgen op 1 van de 3 prachtige zeilboten die ons vanaf Harlingen, via Texel, naar Terschelling varen. Op Terschelling meren we aan bij het grootste en leukste duurzaamheid forum van Nederland; Springtij Forum! Hier komt een community van duurzame koplopers bijeen die met elkaar de koers bepalen, kennis delen en impact creëren. Wij geloven dat young professionals hier een nieuw geluid moeten laten horen, ben jij erbij?

De Energieboot staat bekend om de informele setting waarin beslissers en bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven in gesprek gaan met de young professional deelnemers. Gasten in het Energieboot programma waren o.a Ed Nijpels (SER Energieakoord), Roger van Boxtel (CEO NS), Peter Molengraaf (CEO Alliander), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Bernice Notenboom (klimaatactivist en poolreizier), Chris Buijnk (voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken), Stientje van Veldhoven (kamerlid D66), Klaas van Egmond (hoogleraar Universiteit van Utrecht), Liesbeth Kamerling (kamerlid Groenlinks).

Het programma wordt afgesloten met een FRIS terugkomweekend in maart 2020. Een halfjaar na de Energieboot is het tijd om stil te staan bij ons eigen duurzame gedrag omringd door natuur.