Wij geloven in de kracht van young professionals om het verschil te maken. De Energieboot brengt young professionals samen om aan hun persoonlijk leiderschap willen te werken en op deze manier meer impact kunnen maken.

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. Wij geloven dat jij, als young professional, de kracht bent die vanuit jouw organisatie de duurzame transitie kan versnellen. Je frisse energie, denkkracht, ambitie en drive zorgen voor een duurzamer Nederland. Tijdens de Energieboot gaan we aan de slag met je persoonlijk duurzaam leiderschap. Zo leer jij hoe jij je invloed kan vergroten om een duurzaam verschil te maken in je omgeving en organisatie. We formuleren een visie van de jonge generatie, ontwikkelen het leiderschap van de toekomstige beslissers in het Nederlandse bedrijfsleven en overheid en maken het netwerk van duurzame young professionals groter en groter. Zo maken we echt impact!

Met deze overtuiging zijn is Talitha Muusse, in samenwerking met Stedin en Alliander in 2014 het initiatief De Energieboot begonnen. Een innovatie & leiderschapsprogramma voor young professionals tijdens het Springtij Forum op Terschelling. Vanaf 2015 is de Energieboot een gezamenlijk initiatief van projectbureau Frisse Blikken en Talitha Muusse; generatie-expert en ondernemer.
Inmiddels heeft de Energieboot haar eerste jubileum gehad en zijn er meer dan 300 young professionals meegevaren. Op het gebied van persoonlijk leiderschap maakten veel young professionals grote stappen tijdens en na het Energieboot programma. Sommigen hebben na deelname een nieuwe rol in hun bedrijf opgepakt; zijn in hun privé-leven initiatieven gestart; zijn begonnen bij een andere werkgever of hebben de beslissing genomen om een start up te beginnen…