Wij geloven in de kracht van young professionals om het verschil te maken. De Energieboot brengt young professionals samen om aan hun persoonlijk leiderschap te werken en zo meer impact te kunnen maken.

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. Wij geloven dat jij, als young professional, de kracht bent die vanuit jouw organisatie de duurzame transitie kan versnellen. Je frisse energie, denkkracht, ambitie en drive zorgen voor een duurzamer Nederland. Op De Energieboot gaan we aan de slag met je persoonlijk en duurzaam leiderschap. Zo leer jij hoe jij je invloed kan vergroten en een duurzaam verschil kunt maken, in je omgeving en organisatie.

De Energieboot maakt impact door:

  • Een visie te formuleren voor de jonge generatie;
  • Het leiderschap van de toekomstige beslissers van Nederland te ontwikkelen;
  • Het netwerk van duurzame young professionals groter en groter te maken.

Met deze overtuiging is generatie-expert en ondernemer Talitha Muusse in 2014, in samenwerking met Stedin en Alliander, met de eerste Energieboot begonnen: een innovatie & leiderschapsprogramma voor young professionals tijdens het Springtij Forum op Terschelling. Vanaf 2015 is De Energieboot een gezamenlijk initiatief van projectbureau Frisse Blikken en Talitha Muusse.
Inmiddels heeft De Energieboot haar eerste jubileum gehad en zijn er meer dan 300 young professionals meegevaren.

Op het gebied van persoonlijk leiderschap maakten veel young professionals grote stappen tijdens en na het Energieboot programma. Sommigen hebben na deelname een nieuwe rol in hun bedrijf opgepakt, zijn in hun privé-leven initiatieven gestart, zijn begonnen bij een andere werkgever of hebben de beslissing genomen om een eigen start up te beginnen.

Wil jij meevaren op die droom? Meld je dan voor juni aan voor De Energieboot 2020!